Oto przepis na kotleta schabowego schowanego wewnątrz kapuścianej przystawki. Jeśli jesteś początkujący w tego rodzaju kuchni, możesz spróbować tego pysznego kotleta schabowego w kapuście i zobaczyć, jak się sprawdzi. Jest to idealny sposób na wprowadzenie wieprzowiny w kapuście, ponieważ ma ona wiele korzyści dla zdrowia jedzącego. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się więcej. Możesz wykonać ten przepis z kapustą lub jabłkami.
Przede wszystkim przygotuj kapustę. Pokrój kapustę i umieść ją w dużej żaroodpornej patelni. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj do niej tłuszcz z boczku lub olej. Gdy patelnia będzie już gorąca, dodaj kotlety wieprzowe. Umieść je blisko środka patelni i smaż, aż będą gotowe, około 3 minuty na stronę. Kiedy kotlety wieprzowe będą gotowe, usuń je z kapusty i podawaj z sosem.
Możesz również dodać jabłka i warzywa do kapusty. Do płynu dodaj sól, pieprz oraz cydr jabłkowy i dobrze wymieszaj. Następnie zdejmij kotlety schabowe i kapustę z patelni i trzymaj je w cieple. Płyn z kapusty zgęstnieje, podkreślając smak kotletów wieprzowych. Jeśli podajesz danie na przyjęciu, skrop kapustę częścią płynu tuż przed podaniem.
Boczek należy gotować na średnim ogniu, aż się zrumieni, a następnie odlać. Dodaj kapustę na patelnię i gotuj przez około 7 minut. Do sosu dodać jabłka, musztardę i śmietanę. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Podawać z tłuczonymi ziemniakami. Pyszne danie z pewnością zadowoli każdego gościa na Twoim przyjęciu. Kiedy już opanujesz sztukę robienia pysznego schabu w kapuście, będziesz chciał opanować ten klasyczny jesienny posiłek.
Aby uczynić ten przepis przyjaznym dla keto, zastąp tłuszcz z boczku oliwą z oliwek lub masłem. Zamiast tego możesz użyć resztek kurczaka z rożna lub mrożonych owoców morza. Ten przepis jest łatwy do naśladowania i jest to świetny sposób, aby zrobić pyszny obiad bez planowania zbyt wiele. Możesz nawet podać kotlety wieprzowe z ziemniakami i brokułami. I wtedy gotowe! Ten przepis to świetny sposób na dodanie warzyw do obiadu.
Możesz również dodać cebulę i jabłko do patelni przed dodaniem kotletów wieprzowych. Saute składniki w patelni na średnim ogniu. Następnie zmniejszyć ogień i przykryć patelnię, aby gotować na wolnym ogniu, aż kotlety wieprzowe będą gotowane przez. Możesz sprawdzić palcem, czy kotlet jest ugotowany czy nie. Jeśli jest już gotowy, można go zdjąć z ognia.
Podobne tematy